Aktuális áraink az arany világpiaci árának és az aktuális valutaárfolyamoknak függvényében változnak. 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 310 9726

Blog

Hogyan készül? Az egyedi eljegyzési gyűrű rendelésének menete

ENSO ékszer
ENSO ékszer
2024.03.26 14:00
Hogyan készül? Az egyedi eljegyzési gyűrű rendelésének menete

Ha megtaláltuk a számunkra tökéletes párt, és úgy döntöttünk, hogy vele szeretnénk leélni az életünket, természetes, hogy az elköteleződésünket szimbolizáló gyűrűből is a legtökéletesebbet szeretnénk számára. Ma már rengeteg, azonnal elérhető eljegyzési gyűrű közül választhatunk – mi is készítünk ékszereket készletre –, azonban gyakran előfordul, hogy hosszas keresgélés után sem találjuk az igazit. Ilyenkor lehet megoldás az egyedi ékszer tervez(tet)ése. Ebben a blog posztban megmutatjuk, nálunk az ENSO ékszernél hogyan zajlik ez a folyamat.

Kik szoktak egyedi eljegyzési gyűrű mellett dönteni?

 

Hozzánk javarészt kétféle megrendelő érkezik, ha egyedi tervezésű eljegyzési gyűrűről van szó: van az, aki pontosan tudja, hogy mit szeretne, és van a másik véglet, akinek egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés elképzelése van. Így vagy úgy, a jó hír az, hogy mindkét esetben örömmel segítünk.

 

Az együttműködés személyes konzultációval indul

 

Az együttműködés első lépése a személyes konzultáció a Victor Hugo utcai showroomunkban (Budapest 13. kerület). Ehhez legegyszerűbben az online időpontfoglaló felületünkön lehet időpontot egyeztetni. Ezen a konzultáción megismerkedünk egymással, és elkezdünk közösen ötletelni a tervezett ékszerről.

 

Ha nincs még konkrét elképzelés, a konzultációra akkor is érdemes úgy érkezni, hogy azért a határidő és egy hozzávetőleges büdzsé már van a fejünkben. A büdzsé különösen fontos, mert segít irányt mutatni a különböző alapanyagok között. Ha pedig van elképzelés, mindig jól jön, ha pár referencia képet is hoztok magatokkal például Instagramról vagy Pinterestről.

 

Az utolsó dolog, ami nem maradhat el, az a leendő menyasszonyotok gyűrűmérete. Ennek pontos meghatározásához érdemes kikérni egy jó barátnő segítségét, vagy “kölcsön venni” egy már meglévő gyűrűt.

 

A konzultáció során természetesen sokat beszélgetünk majd a választottatokról, ezért érdemes néhány kérdést már előre átgondolni vele kapcsolatban:

 

  1. Milyen az öltözködési stílusa? 
  2. Milyen ékszereket hord? 
  3. Hideg vagy meleg árnyalatú a bőre?
  4. Sportol, vagy van olyan hobbija, amiben akadályozhatja egy gyűrű?
  5. Mekkora a keze?
  6. Gyémántot vagy egyéb drágakövet képzelünk el számára?

Ha nem vagy biztos a válaszokban, olvasd el ezt a blog posztunkat egy kis útmutatásért.

Második lépés: terv és árajánlat

A konzultáción megbeszéltek alapján elkészítjük a tervet és a személyre szabott árajánlatot. Ha ezek megfelelőek, az előleg beérkezése után nekilátunk a gyűrű elkészítésének.

Az árajánlatban mindig részletesen szerepel a felhasznált alapanyagok ára, és gyakran 3D tervet is készítünk.

A lehetséges alapanyagok közül néhányról már szót ejtettünk a blogon, így ezek a bejegyzések is a segítségedre lehetnek a felkészülésben:

Harmadik lépés: a kivitelezés

A gyűrű készítése során folyamatosan kapcsolatban vagyunk, így a megrendelő mindig tudhatja, hol tart a folyamat. Ez a folyamat a választott alapanyagoktól és a dizájn komplexitásától függően akár 4-6 hét is lehet, ezért is nagyon fontos, hogy időben elkezdjük a tervezést.

ENSO eljegyzési gyűrű

Negyedik lépés: az elkészült gyűrű átadása

Ha elkészült a gyűrű, egyből szólunk, és a fennmaradó költségek kiegyenlítése után egy személyes találkozó keretében át is adjuk neked. 

Ne aggódj, ha nem vagy 100%-ig biztos a megszerzett gyűrűméretben. Ha mégsem lenne megfelelő, az eljegyzési gyűrűket egy alkalommal díjmentesen újraméretezzük.

pink moissanite ENSO eljegyzési gyűrű

Ha további kérdéseid lennének, ne habozz írni nekünk Instagramon (@ensoekszer) vagy e-mailben az info@ensoekszer.hu címen.

Valósítsuk meg együtt álmaid ékszerét! Várunk szeretettel a showroomban előre egyeztetett időpontban: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 11. (bejárat a Visegrádi u. felől, 2.em. A2011 iroda)